Признавам се за виновен, изрекоха Сидеров и Чуколов (обновена)

Лидерът на Атака днес сключи две споразумения с прокуратурата, третото бе отхвърлено от СГС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по едно от обвиненията срещу тях, съобщи "24 часа". То е за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в средата на октомври. "Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.


Присъдата която получиха е пробация, която включва 2 мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. За 9 месеца ще удържат 13% от заплатата Сидеров, а на Чуколов - за 6 месеца. Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени.


Споразумението бе сключено в шеста зала на Съдебната палата. То е първото от трите споразумения, които днес трябва да сключи лидерът на "Атака". По негово желание Сидеров и адвокатът му Явор Нотев бяха заключени в зала 6 след сключване на първото споразумение. В същата зала трябваше да се сключи следващото споразумение в 11:00 часа. Още в края на миналата седмица стана ясно, че Сидеров се признава за виновен по три обвинения и е готов да сключи споразумения и по трите.


Но Софийският градски съд (СГС) не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата. То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г., когато влезе в разправия с журналист от "СКАТ" Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата. Съдът приема, че "има други хулиганства, извършени по-късно" и затова преценява да не приеме споразумението, обясни прокурорът Димитър Петров. И добави, че като види протокола от заседанието на съда, ще прецени как да постъпи.


Софийски градски съд одобри третото споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата, което бе гледано също днес. То е за хулиганство, извършено на 17 май 2011 г. в Батак. Тогава Сидеров се качи на трибуната и провали честване. Според споразумението той трябва да се среща с пробационен служител в продължение на 8 месеца и още 8 месеца да му се удържат 13% от заплатата.

 

На въпрос признавате ли се за виновен, лидерът на "Атака" отговори положително.