Шенсой: Имам традиция да не губя от Левски

Надява се Пирин да покаже борбеност на "Герена"

Треньорът на Пирин (Благоевград) Наджи Шенсой заяви, че предстоящото гостуване на Левски в неделя от 16:15 часа ще бъде мач между два отбора, които ще се стремят да компенсират загубените в предишните шампионатни кръгове точки. Както е известно, ексцентричният специалист няма да води "орлетата" на "Герена", тъй като е наказан.

"Левски, както и Пирин, също е отбор, който не е спечелил планираните точки в изиграните тази пролет мачове. Нашата надежда и мотивация сега се базира и на четирите точки, които сме спечелили срещу Левски в това първенство. Аз също като треньор имам добрата традиция да не губя от този отбор", коментира Шенсой на пресконференцията си преди мача.

Той се надява футболистите да покажат висока устойчивост и борбеност срещу столичния тим. В щаба на Пирин са анализирани детайлно изявите на отбора и отделните играчи в изминалите пролетни кръгове. "Статистиката показва, че във всеки мач вкарваме голове, което означава, че имаме идеи и в офанзивен план сме на добър път", каза Шенсой.

Проблем за спортно-техническия щаб на ОФК Пирин в предстоящия двубой ще бъде отсъствието на трима досегашни титуляри, които са наказани - Румен Сандев, Янко Сандански и Александър Дюлгеров. "Ще се опитам да мотивирам заместниците им да играят така, че да не се чувства тяхната липса", каза треньорът.

Опитният Маркиньос, който пропусна голяма част от предсезонната подготовка все още не е готов да играе 90 минути, добави Шенсой.

Дълго ще отсъства и друг много важен за Пирин футболист - Александър Башлиев, чиято контузия, по думите на Шенсой, е медицински комплицирана и ще трябва голямо търпение, за да се излекува и върне отново в игра. Сега се разчита на Костадин Дяков, който обикновено играе като опорен халф, да го замества на десния фланг. Като проблемно старши треньорът оцени състоянието на тарана Мартин Тошев.

Шенсой не пожела да коментира наказанието, което му бе наложено за изявленията му след мача с Лудогорец, като каза, че го оставя на съвестта на хората от БФС, които са решили, че го е заслужил.

"Досега сме имали перфектни отношения с БФС и искам да се запазят", лаконичен бе той.