Над 620 хил. немски туристи почивали в България през 2015 г. Чакаме ги пак!

Портфейл

11-03-2016, 15:01

Снимка:

Официален сайт на ITB

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят до Бургас и Варна през идващото лято

Над 620 хил. граждани на Германия са посетили България през миналата година. Така страната се нарежда на 3-то място сред най-големите пазари за родния туризъм. Това стана ясно от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова по време на едно от най-големите туристически изложения в света - ITB Берлин. 

"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Николина Ангелкова. По думите й с 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г. "България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.
ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които са професионалисти в туристическия бизнес.