Георги Василев: Четвъртата смяна ще обнови футболната тактика

Третата може да бъде правена по-смело от треньорите

Наскоро обявиха, че УЕФА обмисля въвеждане на четвърта смяна във  футбола. Това може да стане още на европейското първенство във Франция през тази година. Опитният български треньор Георги Василев говори  какво би донесла евентуалната новост във футбола.


"Четвъртата смяна ще обнови футболната тактика", бяха първите думи пред Bulgariautre.bg на треньора Георги Василев, който е единствения роден специалист шампион с три отбора - Етър, Левски и ЦСКА.


"Например, третата смяна ще може да бъде извършвана по-смело от треньорите. Досега тя се водеше последна, и всеки наставник внимаваше досега, кой футболист и кога да бъде пуснат, в зависимост от развоя на мача",заяви Георги Василев.


"Също така резервните футболисти може да бъдат по-мотивирани, защото четирима от седемте резерви ще могат потенциално да влязат в игра", напомня Василев.


"При футболист,за който има съмнения дали се е излекувал от контузия, но е важен за отбора, и трябва да влезе в игра, пак ще остане треньорското правило да се започне мача с него. За да се види дали ще издържи, и да може да бъде направена смяна, ако трябва", разсъждава Георги Василев.


"Естествено, четвъртата смяна ще замени третата, като тактическа. Досега третата и последна смяна бе такава и се правеше в края на мача за печелене на време. Сега, четвъртата ще стане такава. И, както казах по-рано, третата ще стане по-смела от страна на треньорите",добави Георги Василев.