Седем медала за български бойци от балканското по ММА и Комбат Рейсинг

Нашите спортисти получиха международно признание

На проведеното в неделя Балканско първенство по комбат рестлинг в Белград, българският отбор буквално обра отличията. Съставът ни участва и в двете дисциплини - комбат рестлинг и лайт ММА.

В първия стил доминацията на България беше изразителна - общо три титли и едно четвърто място. Златни медалисти са Борис Величков, Виктор Павлов и Ангел Караиванов, а Слав Николаев остана четвърти. В допълнение на титлите си, Борис Величков и Виктор Павлов играха супер-файтове в различни категории, които също спечелиха и донесоха още признание за България.

Нашите национали са световни, вицесветовни и републикански шампиони в различни захватни (граплинг) стилове и сега затвърдиха позициите са на водещи състезатели в международен план. След срещите по комбат рестлинг се проведе състезание по ММА за аматьори (лайт ММА). Турнирът беше под егидата на Международната федерация WMMAF и сръбския ММА съюз.

Българският отбор беше представен от млади надежди, подготвяни от Тони Маркулев. В жестока конкуренция със състезатели от Сърбия и Македония, завоювахме един златен медал на Ричард Нинов и три сребърни - на Слав Славов, Георги Петров и Мариян Младенов. Всички състезатели усетиха какво е напрежението и натоварването в международен форум.

В крайна сметка, след тежки битки българските момчета спечелиха и уважението на съперниците си. Международното признание дойде и от избирането на Камен Георгиев за главен съдия на първенството и в двата стила. Нашите участници, бяха от два столични отбора: „Маршъл Анималс" и „Боен клуб България". Домакините демонстрираха гостоприемство и уважение, публиката подкрепяше всички състезатели.

Гости на състезанията бяха генерали от белградската полиция и заместник-министърът на спорта в Сърбия. И двете федерации, които проведоха първенството, са лицензирани от сръбското спортно министерство и пожелаха техни състезатели да участват на съвместни лагери в България, за предстоящото Световно първенство.