ФИФА на инспекция в България

От световната централа се срещат с ЦСКА, Лудогорец и Левски

Представители на ФИФА пристигнаха в България, за да инспектират водещите клубове Лудогорец и Левски, като изрично пожелаха да се срещнат и с ЦСКА.

Завеждащият отдел “Интегритет и съгласие” Кимбърли Морис и отговорникът за България в отдела – Силвия Салва, ще прекарат у нас три дни, в които последователно ще разговарят с представители на трите клуба, информираха колегите от "Гонг".

Във вторник хората от ФИФА посетиха Българския футболен съюз и разговаряха с изпълнителния директор Борислав Попов, заместник-изпълнителния директор Павел Колев, главния финансист Тодор Пеев и шефа на Направление “Спортно-техническо” Неделчо Михайлов за дейността на федерацията, картотекирането на футболисти, електронната система за трансфери TMS и нейното бъдещо разрастване, както и за генералното състояние на българския клубен футбол.

Днес и утре г-жа Морис и г-жа Салва продължиха с визитите си последователно на “Герена”, “Българска армия” и в офиса на Лудогорец. Екипът от международната централа е придружаван плътно от представител на БФС - Борис Станков от международния отдел на централата.