Пълно слънчево затъмнение ще има на 9 март

Общество

04-03-2016, 12:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Затъмнението е в знака Риби и ще събуди интуицията и подсъзнанието на всеки човек

На 9 март предстои първото от двете пълни слънчеви затъмнения през тази година. У нас няма да имаме възможността да наблюдаваме този феномен, защото тогава над нашите географски ширини ще царува нощта. Ще му се радват в Югоизточна Азия, съобщи "Стандарт".
Въпреки това ние трябва да се подготвим за мощната енергия, която ще се отключи в този ден и няма да подмине и България. Затъмнението на 9 март ще трае точно 4 минути и 9 секунди, а в най-пълната си фаза ще настъпи в 1 часа и 19 минути след полунощ българско време.
Затъмнението ще настъпи в зодиакалния знак Риби. Те символизират колективното безсъзнателно и в този океан се разтваря личното съзнание на всеки индивид. А това значи, че вибрациите на знака Риби ще позволят на всеки да почувства в себе си божественото присъствие и ще му дадат възможност да се докосне до своето висше Аз. Според астролозите Рибите управляват интуицията, сънищата, мистериите, религията и тайните. Затова слънчевото затъмнение в този знак ще събуди интуицията и подсъзнанието на всеки човек. Всичко, което е било скрито или неясно за ума ни, ще се покаже на повърхността. Тогава, без да полагаме кой знае какви усилия, ще разкрием истината за всичко, което ни интересува. Слънчевото затъмнение ще отприщи силни емоции у всички хора. Астролозите съветват в този ден да отложим всички важни задачи, защото ще ни връхлитат непредсказуеми и хаотични събития. Слънчевото затъмнение в Риби съвпада с периода на Новолуние, който подтиква към ново начало. Затова може да планирате нови проекти, но само дотам. Действията трябва да отложите за другия ден.
Луната е свързана преди всичко с емоциите и здравето. Новолунието винаги носи обновление, а слънчевото затъмнение залага програма на нов цикъл, който ще се реализира до следващото подобно явление. Затова затъмнението ще стане отправна точка за нов период и емоционално-физическа пренастройка.
Новолунието помага на хората, които искат да променят вредните си привички. Ако отдавна искате да откажете цигарите или да спрете сладкото, за да се разделите с излишните килца, този ден е идеален за целта. Отприщената енергия на новолуние най-силно ще енергизира подвижните знаци Риби, Близнаци, Стрелец и Дева. Хората от тези зодии ще усетят най-силно върху себе си въздействието на затъмнението.
Астролозите съветват да сме практични и да гледаме на идеите си в перспектива. Всичко, което си пожелаем в този ден, ще се осъществи, стига да сме достатъчно усърдни и търпеливи, за да дочакаме резултатите. Само не трябва да забравяме здравомислието - напрегнатият аспект към Сатурн говори за необходимост от практичен и консервативен подход към перспективите и подчертава необходимостта да гледаме на нещата трезво и реалистично.