Кървавата бавачка от Москва мъстяла за мюсюлманите в Сирия

Свят

03-03-2016, 13:15

Снимка:

Кадър от YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гледачката-детеубийца призна вина, но не се разкая (видео)

Путин проля кръв, обяснява във видео детеубийцата

Бавачката, заподозряна в убийството и обезглавяването на дете в Москва, обяви, че е извършила престъплението, за да отмъсти за убитите мюсюлмани по време на руската въздушна кампания в Сирия, съобщи Ройтерс, цитирана от нюз.бг. Във видео, качено в интернет и разпространено от няколко известни блогъри, 38-годишната Гюлчекра Бобокулова от Узбекистан подробно обяснява извършеното от нея деяние, което обаче не е съобщавано от руските национални телевизионни канали. "Отмъстих на тези, които проливат кръв", казва Бобокулова пред камерата. "Путин проля кръв, самолети извършват бомбардировки. Защо убиват мюсюлмани? Те също искат да живеят", допълва 38-годишната.


В същото видео тя казва, че е искала да се премести в Сирия, но не е имала достатъчно пари, за да го направи. Не е ясно къде е заснето видеото, но Бобокулова носи същите дрехи, с които се появи пред съда в сряда. Вчера тя заяви, че "Аллах ѝ наредил" да извърши деянието.
Обезглавеното дете е било на 4 години. Кадри от видеокамери в района показват жената, облечена в хиджаб, ходеща близо до метростанция с глава в ръцете си. Руски медии съобщиха още на 29 февруари, когато се случи трагедията, че тя извадила главата от чанта и започнала да крещи, че ще се самовзриви, след като полицай поискал да види документите й за самоличност. Аматьорско видео, публикувано онлайн, пък показа облечена в черно жена, викаща: "Аз съм терорист. Аз съм вашата смърт".


Разследващите са заявили пред съда, че не са открили други замесени хора в казуса. Случаят в Русия вече е известен като "кървавата бавачка". Предполага се, че жената има психически проблеми.