Ван Гаал: Не съм клоун, извинявам се за постъпката си

Не се чувствам виновен,че бях себе си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал коментира реакцията си по време на мача срещу Арсенал, спечелен с 3:2. Холандецът се свлече нагледно пред четвъртия рефер, за да покаже, че е имало симулация при падането на Алексис Санчес от "артилеристите", заради което чилиецът спечели фаул за своя отбор.

"Аз не съм клоун, аз съм Луис ван Гаал. Това не бе част от моята философия, защото не смятам, че можеш да въздействаш на играта по този начин", коментира 64-годишният специалист.

"Аз съм мениджър и човешко същество. Играчите ми трябва да разсъждават на терена. Помагам им да усвояват думите ми и да виждат решенията на игрището", добави той.

"Правил съм нещо подобно на финал в Шампионската лига. Подскочих така, когато видях защитник да подлага крак по този начин срещу Яри Литманен. Това е начинът ми да обясня ситуацията, но този път бе прекалено емоционално. Важно е да се съобразяваш с авторитета на главния съдия и помощника му. Трябваше да контролирам емоциите си и се извинявам. Но не се чувствам виновен, затова че съм себе си. Мисля, че бях прав", аргументира се мениджърът на Манчестър Юнайтед.