Миро Байчев подари 20 топки на Етър

Бившият футболист на "виолетовите" им пожела отново да играят в професионалния футбол

Хубав и достоен за уважение жест направиха бившият футболист на Етър (Велико Търново) Мирослав Байчев и неговият отбор Вайсене“ (Австрия), които са на подготовка в България. По инициатива на Байчев австрийците подариха 20 топки „Пума“ на „виолетовите“, като им пожелаха с тях да влязат в професионалния футбол, пише Sport-vt.com. Вайсенег е на лагер в Трявна, където в неделя би с 3:0 втория тим на домакините. Отборът е от аматьорските дивизии, от Биргфелд, а Байчев е трета година старши треньор там.

„Благодаря за жеста. Той е достоен за уважение от нас – на Мирослав и целия отбор, надявам се занапред да поддържаме отношения. Благодаря за топките, наистина се надявам с тях да влезем в „Б“ група. Казах, че искам 15 победи, останаха още 14, коментира Бончо Генчев.

Байчев е роден на 18 януари 1964 година в Поликраище. Играе за Левски през сезон 1984/85, а от 1986-та започва кариерата си в Етър, където е шест сезона. За “виолетовите” Байчев има 14 гола, като още се помни победното му попадение срещу Левски в София на мача, коронясал "виолетовите" за първенци на България. Миро Байчев от дълги години живее със семейството си в Австрия.