Гледачката-детеубийца призна вина, но не се разкая (видео)

Свят

02-03-2016, 11:31

Снимка:

Кадър от YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Московчани продължават да носят цветя и играчки пред дома на момиченцето, палят свещи и плачат

Узбекистанската детегледачка Гюлчехра Бобокулова, убила дете в Москва, призна вината си, но не се разкая за злодейството си пред съда в руската столица, предаде Regnum, цитирана от Фокус. На журналистически въпрос дали признава вината си, жената отговоря утвърдително. На въпроса дали и? е жал за убитото момиченце, тя отрицателно клати глава.

На 29 февруари в Москва жената от Узбекистан, работеща за руско семейство като детегледачка, отряза главата на своята 4-годишна възпитаница и подпали апартамента на домакините си. По-късно 38-годишната жена бе задържана от полицията.

Ядосани московчани вчера попречиха на буса, който транспортира бавачката Гюлчехра Бобокулова, да напусне дома, където обезглави невръстната Настя. "Ще те режем и ние на парчета, както направи с детето! Ти си демон, не заслужаваш да живееш!". Такива възгласи се чуваха от тълпата възмутени граждани. Службите провели следствен експеримент, по време на който тя да покаже на униформените как точно е отнела живота на болното детенце, съобщи руската телевизия NTV в репортаж от мястото. Гюлчехра обяснявала една по една стъпките, по които е действала с детето. По време на следствения експеримент жената бе пазена от толкова полицаи, колкото се ползват за кортежа на държавен глава.

За момента Гюлчехра е в ареста. Престои да се определи каква точно ще е присъдата й. Тя е държала главата на момичето, заплашвайки да се самовзриви. Изданието уточни, че жената била бавачка на детето, с чиято глава се разхождала. Изчакала е родителите му да тръгнат на работа, убила е момиченцето, подпалила апартамента и тръгнала към метрото. Хора от цяла Москва продължават да идват пред дома на малкото момиче, за да поставят цветя и играчки, палят свещи и плачат.