Петър Попангелов с открит урок по ски за деца в Боровец

Обучението ще се проведе на писта "Иглика" на 3 март от 10 часа

Спортен празник с открит урок за начинаещи млади скиори ще събере малки и големи на националния празник на България – 3 март, в курортен комплекс Боровец. Обучението ще се проведе на писта «Иглика» пред хотел "Рила" от 10:00 ч. под ръководството на ски легендата Петър Попангелов.

Инициативата е част от кампанията на Съюза на пивоварите в България „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Целта й е да популяризира и насърчава семейния спорт и общуването между родители и деца като превантивен подход подрастващите да не експериментират с алкохол. Събитието се организира съвместно с Министерство на младежта и спорта, сдружение „Европейски спортни политики и практики“ и с подкрепата на „Бороспорт“ АД.

Зимното приключение за всички желаещи деца да се докоснат до магията на ските ще се проведе в специално изградени зона и трасе до влек «Иглика», срещу хотел «Рила». Достъпът до ски уроците с най-добрия български алпиец и ски инструкторите от „Бороспорт“ е свободен.

Екипът на Съюза на пивоварите и партньорите е подготвил много забавления, викторина с награди, както и специални призове за най-активните участници в спортното събитие.

Програма на събитието:
10:00 – 10:30 часа – Регистрация на участниците.
10:30 – 12:30 часа – Открит урок с Петър Попангелов и с помощта и на ски инструктори от Бороспорт. Обучение/практически съвети за деца.
12:30 – 13:00 часа – Закриване на събтието и награждаване на участниците с медали и подаръци.