Венцислав Спирдонов : „Ден като 3 март ни задължава!”

Мисия

02-03-2016, 09:28

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Уважаеми жители на Великотърновска община, Скъпи приятели,

В навечерието сме на една от най-важните дати в българската история - 3 март, Националният празник на България. Денят, в който свеждаме глави пред подвига на героите, превърнали в реалност въжделенията на поколения българи за свободно Отечество. Днес отдаваме почит на онези наши славни предшественици, които с цената на живота си, върнаха страната ни на световната политическа карта.

Свободата и Третата Българска държава не са подарък. Те са плод на общите усилия на духовници, революционери, борци за църковна и национална независимост.

В ден като 3 март, наред с преклонението пред героите, ние отправяме поглед и към настоящето. Задаваме си въпроса – Изпълняваме ли заветите на тези, които пожертваха живота си за свободата на Отечеството, за нашата свобода?

Ден като 3 март ни задължава. Да бъдем единни в отстояването на онези местни и национални каузи, които ни дават основание да се гордеем, че сме българи. Да предаваме на децата си завета да тачат и обичат Родината си. Да пазят най-върховната ценност – Свободата. Да творят с разум и сърце утрешната българска история.

 

ЧЕСТИТ 3 МАРТ.

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 

Венцислав Спирдонов

Председател на Великотърновски общински съвет