Германия работи по план „Маршал“ за Украйна

Европа е съдбата на Украйна, заяви германски депутат

Германия работи по създаването на план „Маршал“ за Украйна, съобщи „Ukraine Today“, позовавайки се на германския депутат Карл-Георг Велман.

Политико-икономическият план „Маршал“, известен официално като Програма за възстановяване на Европа, е програма на САЩ за възстановяване на неокупираните от СССР страни в Европа след Втората световна война (с изключение на Испания). Турция също е включена в програмата. Инициативата е наречена на името на Джордж Маршал, който по това време е Държавен секретар на САЩ.

„Работим по нова стратегия за стабилизиране на Украйна и развитие заедно с украинците. Новата стратегия е в процес на разработване“, заяви Велман.

„Това е идеята на плана „Маршал“ - възстановяване на икономиката, управлението, съдебната система и т.н. Ако планът заработи, то той ще е под пълния контрол и наблюдение на Германия. Европа е съдбата на Украйна“, каза още германският политик.

Карл-Георг Велман е председател на германо-украинската група за приятелство в Бундестага. През миналата година той не бе допуснат в Русия заради връзките с Киев.