Украйна търси бияча от Околовръстното за убийства на украинци

На бияча Георги Близнаков вече не му е до смях!

Украйна търси бияча от Околовръстното Георги Близнаков. Той е обвиняем, че се е бил на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна. По време на своята мисия в чужбина той е извършвал убийства на украинци, редовни войници, но също така е участвал в мъчения.

Това написа в профила си във Фейсбук съветникът на украинския вътрешен министър – Арсен Аваков - Антон Геращенко.

Той посочва, че след като е разбрал за ареста в България на Георги Близнаков е подготвил и изпратил искане до посолството на България в Киев, но украинското външно министерство и Главната прокуратура в Киев искане за екстрадицията на българина. Георги Близнаков беше един от четиримата, задържани миналата седмица за нанасяне на побой на Околовръстното шосе в София. Те пребиха с палки и причиниха телесни повреди на Васко Наумов, който с клаксона си ги предупредил, че му препречват пътя.

Ако България откаже да го предаде, то Украйна ще предприеме всички необходими правни действия, за да може да изправи Георги Близнаков пред български съд и да бъде съден за извършени от него престъпления срещу човечеството в Украйна, съобщава Антон Геращенко.

Според сайта Миротворец, който издирва военнопрестъпници от Донбас, Георги Близнаков е служил в проруския батальон от наемници Тайфун.

Ето какво написа съветникът на украинския вътрешен министър – Арсен Аваков - Антон Геращенко в профила си във Фейсбук, по повод разкритията за Близнаков.

"Когато преди година тръгна проектът "Миротворец", руската лъжепропагандна машина се присмя на опитите ни да документираме престъпленията на руските и чуждестранните наемници в Донбас и Крим.

Сега обаче на българския гражданин Георги Близнаков, който с автомат в ръце по призива на Путин дойде да убива украински войници, не му е до смях.

Тези дни той бе задържан в България по време на любимото развлечение на приятелите от "руския свят" - пиянско сбиване. 

"След като научих за местонахождението му, аз изпратих депутатско обръщение до посолството на България, МВР на Украйна, СБУ и Главната прокуратура с настояване да бъдат оформени необходимите документи за екстрадиране на българския гражданин в Украйна за провеждане на съдебен процес срещу него за участието му в незаконните въоръжени формирования и терористична дейност срещу Украйна.

Ако в хода на следствието бъде изяснено, че наемникът, граждани на България, непосредствено е участвал в убийства и мъчения на украински военни и мирни граждани, може да го заплашва присъда включително доживотен затвор.

Ако властите на България откажат да го предадат, искаме да бъде проведен съд срещу него в България според местните закони, които също забраняват на гражданите да участват в качеството на наемници-терористи във въоръжени конфликти на териториите на други страни."

 

Когда чуть более года назад был запущен проект "Миротворец", российская лжепропагандистская машина высмеивала наши попы...

Публикувахте от Антон Геращенко в 29 февруари 2016 г.