Правителството осигурява 5 000 000 щ.д. за Световното първенство по волейбол през 2018 г.

Турнирът ще се провежда в София, Варна, Русе и Пловдив

 Министерски съвет прие решение да подпомогне финансово провеждането на Световно първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г. Сумата, която се отпуска, е в размер на 5 млн. щатски долара и е предназначена за заплащане на таксата към Международната федерация по волейбол. Средствата ще бъдат изплатени в периода 2016 – 2018 г.
Договорът между БФ Волейбол и FIVB за провеждане на световното първенство по волейбол в България и Италия беше подписан на 9 декември 2015 г. Още тогава министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира, че впечатляващото представяне на България като домакин на Европейското първенство по волейбол, феноменалната публика у нас и заявената категорична подкрепа от страна на правителството са трите ключови фактора, които са наклонили везните в полза на България при избора ни за домакин. „Благодаря на премиера Борисов за подкрепата. Позицията, която той изрази пред президента на FIVB Ари Граса още преди подписването на договора за домакинство, беше решаваща“, каза Красен Кралев.
Според министър Кралев ползата за България и икономиката от домакинството на първенството ще е значителна. Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. ще се провежда в София, Варна, Русе и Пловдив