Владо Николов прави грандиозен бенефис

Звездният сблъсък ще се състои на 8 май в "Арена Армеец"

Една от най-големите фигури в световния волейбол, избраният за най-добър диагонал в света (2010 г.) и дългогодишен лидер на българските национали Владимир Николов подготвя невероятен бенефисен спектакъл, под надслов „Моята игра“. Историческият сблъсък, на който легендата ще изиграе последния си мач, ще се проведе на 8 май 2016 г. (неделя) в най-голямата зала в България - „Арена Армеец“.

Една феноменална среща очаква всички почитатели на волейбола у нас - среща, с която великият номер 11 ще отбележи края на кариерата си като състезател. Желанието на Капитана е да сподели този важен за него момент с всички волейболни фенове и да изкаже своята благодарност за безграничната им подкрепа през годините.

В грандиозното супершоу участие ще вземат едни от най-големите световни волейболни звезди. От едната страна на мрежата ще застане „Мъж на годината 2015“ Владо Николов заедно с „Тима на звездите“, включващ негови бивши съотборници и скъпи приятели, а от другата – героите от настоящия национален отбор на България, водени от селекционера Пламен Константинов. Грандиозен титаничен двубой, в който победителят може да бъде само един!

Имената на гост-звездите, които ще участват в този уникален по рода си за България спектакъл, ще се обявяват в медиите последователно всяка седмица.

38-годишният Владимир Николов е шампион на три държави – България, Франция и Италия, както и бронзов медалист с националния тим на световното първенство през 2006 г., на Световната купа през 2007 г. и на европейското първенство през 2009 г. Именитият диагонал стъпва във волейболната зала преди 27 години в юношеската школа на „Герена“. Първият му клуб е Левски, където играе от 1995 г. до 2002 г. Със „сините“ Николов става пет пъти шампион на България и двукратен носител на купата на страната. През 1997 г. е повикан за първи път в националния отбор.

Първият чуждестранен трансфер на Владо е в турския Ердемирспор, където играе един сезон. Големият пробив идва през 2003 г., когато мощните му атаки и отличен сервис го пращат във френския отбор Тур. Още през първия си сезон става шампион и на Франция. Следва триумф и златен медал в Шампионската лига през 2005 г., като на финалния турнир в Солун е избран за MVP.