Запечатаха бензиностанции в пет града

Крими

28-02-2016, 17:42

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Спецакция спря 29 000 литра гориво от разпространение

Близо 29 000 литра гориво са спрени от разпространение, съобщават от пресцентъра на МВР. За продажба на некачествено гориво са запечатани бензиностанции в Харманли, София, Бургас, Варна и Плевен. Констатирани са устройства, за които се предполага, че се използват за манипулиране на данните, подавани към НАП. В операцията участват служители на Министерството на вътрешните работи и външни държавни органи - Националната агенция за приходите, Агенция "Митници", Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Държавна агенция "Национална сигурност". Съвместните действия се осъществяват под надзора на прокуратурата. Проверките са започнали на 26 февруари.


Специализираната операция се провежда на територията на столицата и още 15 областни града - Перник, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен, Враца, Монтана, Стара Загора, Габрово, Сливен, Добрич, Разград, Пазарджик и Хасково. Извършен е предварителен селективен подбор на фирми и търговски обекти, осъществяващи разпространение и търговия с течни горива, като на база на анализа са определени за проверка 50 бензиностанции и газстанции на територията на страната. Най-често констатираните нарушения са свързани с установени разлика в касовата наличност, неработещ нивомер и електронна система фискална памет (ЕСФП), за която се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП.

 

Продължава анализът на останалите взети проби. Обектите, в които са направени констатациите, са запечатани и дейността им е преустановена. Предприети са действия по изтегляне на некачественото гориво от търговската мрежа.