Антоанета Бонева със сребро от европейското

Българката записа 199 точки на финала по спортна стрелба

Антоанета Бонева донесе първи медал за България от европейското първенство по спортна стрелба в Дьор. Състезателката ни спечели сребро на 10 метра пистолет с резултат във финала 199,0 точки. Украинката Олена Костевич защити европейската си титла от миналата година, като фиксира във финала 200,9 точки. Трета е Зорана Арунович от Сърбия със 177,8 точки.

Бонева записа втори резултат в квалификациите 385 точки. Състезателката от Търговище започна с по-слаба първа серия (94), но след това показа защо е номер 1 в света на пистолет за миналата година, като със серия от десетки се изкачи в класирането и намери място във финала. В битката за разпределението на медалите Бонева се движеше трета, но с последните изстрели успя стигне до среброто и отстъпи само на украинката Костевич.

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави Бонева за медала и й пожела успех на олимпиадата в Рио. В профила си в социалната мрежа Фейсбук, министър Кралев написа:

"Антоанета Бонева започна силно Олимпийската година и донесе първи медал за България от европейското първенство по спортна стрелба в Дьор. Българската състезателка спечели сребро на 10 метра пистолет. Браво Тони ! Вярвам, че ще ни зарадваш и в Рио!"


 

Антоанета Бонева започна силно Олимпийската година и донесе първи медал за България от европейското първенство по спортн...

Публикувахте от Krassen Kralev в 27 февруари 2016 г.