Томислав Дончев: Надявам се, КЗК да си свърши работата докрай

Политика

27-02-2016, 10:39

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според него има много политическо сладкодумие около КТБ

Правителството сезира КЗК още юни миналата година за съмнения за картел на пазара за горива. Решението на комисията е смело. Искрено се надявам КЗК да си свърши работата докрай. Ако имат каквато и да е нужда от помощ, ще я получат от нас. Ниските цени на горивата дават огромни шансове икономиката да върви напред и да има растеж. Това каза в ефира на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Той коментира доста пестеливо и казуса с КТБ. "Мога да видя какво пише в доклада за КТБ, но все още не съм имал време да се запозная с него. Следим ежедневно какво се случва по тази тема. Има много политическо сладкодумие около КТБ. Интересно защо го нямаше това говорене преди да фалира банката, а сега не се спира. Искам да бъда оптимист и се надявам да върнем по-голяма част от парите, но не искам да се ангажирам с проценти", каза Дончев.
По отношение на спрените обществени поръчки Дончев заяви, че за всяка от процедурите има технически и формални причини, за да бъде спряна. Обществените притеснения също са повод за спиране. Политикът не е чиновник. Той трябва да преценява и да носи отговорност, категоричен беше Дончев