Цветанов: Президентската двойка, която ще издигне ПП ГЕРБ, ще бъде печелившата

ГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, защото може да покаже и по-добра кандидат-президентска двойкаГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, защото може да покаже и по-добра кандидат-президентска двойка

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обяви в „Панорама“ по БНТ, че президентската двойка, която ГЕРБ ще издигне, ще е „по-добра от сегашната“

Президентската двойка, която ще издигне ПП ГЕРБ, ще бъде печелившата, защото имаме най-добре структурирана партия. От 2013 г. страната ни постоянно има избори и една системна партия, каквато е ГЕРБ основната й роля е да увеличава влиянието си с политики. Ще издигнем кандидати, които ще получат и по-широката обществена подкрепа, защото те са се доказали в политическия живот на страната и са изключително приемливи за много политици, политически партии и граждани на България”, заяви Цветанов.

По думите му, партия ГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, защото може да покаже и по-добра кандидат-президентска двойка.

Във връзка със заплахата за живота на премиера Борисов, Цветанов каза, че от 2001 г., когато премиерът беше в качеството си на гл. секретар, винаги е имало определени заплахи за живота му и той никога не иска да се говори по тази тема. „За мен е по-важно, че сега, когато приехме Закона за НСО, вече има регламент, с който специална комисия може да се събере, да обсъди цялата постъпила информация от директорите на специалните служби, членове на тази комисия и да вземат съответното решение, което може да гарантира сигурността на всеки един застрашен политик или друг човек”, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

Цветанов коментира и битката срещу корупцията и я определи като нещо, за което трябва да се бориш дълги години. „В годините на преход се създаде един огромен дефицит на доверие от обществото към институциите”, посочи той. Според него с решението си да спре обществени поръчки премиерът категорично е показал ясна политическа воля.

„Смятам, че премиерът показа много ясен знак и на ход са съответните ресорни министри и процедури, които трябва да бъдат направени“, каза той в коментар за обществените поръчки. „Предстои избор за Комисията за защита на конкуренцията и това ще бъде една допълнителна гаранция за противодействие на всички тези твърдения, внушения и политически изказвания, които бяха направени в последните няколко месеца. Трябва един път завинаги да се прекрати подобно спекулативно поведение и когато постоянно някои търси противника и тази агресия, за да извлича някакъв политически дивидент“, заяви Цветанов.

На въпрос целта Пеевски ли е, Цветанов изрази мнение, че трябва да се фиксираме върху определена личност, а трябва да имаме комплексен подход.

Цветанов напомни и за ролята на Йордан Соколов в българската политика, който също беше вътрешен министър. „Защо оценяваме един човек когато си отиде, а не го правим когато е жив, за мен беше удоволствие да познавам с г-н Соколов“, каза Цветанов. Той похвали БНТ, че е единствената телевизия, която в деня на смъртта на Йордан Соколов поставила новината на първо място. Зам.-председателят на ГЕРБ изрази надежда, че в неделя стотици българи ще се простят с един от създателите на СДС.