Арена "Христо Стоичков" грейва

Фенове на ЦСКА събират средства за паметник на най-славния ни футболист на ст. "Българска армия"

Арена "Христо Стоичков" в румънския град Стар Бешанов ще стане много модерно съоръжение. Кметът Георги Наков се е заел да направи сериозен реконструкция на открития преди 4 години стадион, съобщава trud.bg. Стар Бешанов е домът на банатските българи и Камата лично присъства при дебюта на своя стадион като футболист. През миналото лято Кавалера на „Златната топка“ отново гостува в Румъния.

Гошо Гинчев, съветник на спортния министър Красен Кралев и бивш съотборник на Стоичков, съдейства банатският тим "Победа" (Стар Бешенов) да играе с екипи като на националния ни отбор. Изпълнителният директор на БФС Антон Попов е осигурил 18 комплекта от централата за живеещите в Румъния българи. Много е вероятно да се организира поредно гостуване в града на сборен тим от български легенди, който да бъде воден от Стоичков.

В същото време Валентин Михов разкри, че фенове на ЦСКА събират средства за паметник на най-славния ни футболист на ст. "Българска армия". Монументът трябва да бъде издигнат още през 2016-а. Така Стоичков ще има свой паметник приживе както Кристиано Роналдо, Габриел Батистута, Диего Марадона, Пеле, Денис Бергкамп и Алекс Фъргюсън. "Червените" запалянковци искат по този начин да почетат юбилейната 50-а годишнина на своя идол.