Алегри извърши футболно престъпление спрямо Ювентус

"Бианконерите" зарязаха селската тактика и бяха близо до велик обрат срещу Байерн

Алегри извърши футболно престъпление спрямо Ювентус. Цяло първо полувреме бе избрал възможно най-селската тактика, която не подхожда на световен гранд като Ювентус.

През първите 45 минути домакините в бяло и черно изглеждаха неузнаваеми. Бяха се затворили в повече от глуха защита и опитваха някоя и друга контра. В интерес на истината игра с ръка на бившия футболист на Юве Видал бе подмината в наказателното поле на гостите. Но Юве продължаваше да играе по-странно тъп начин.

Този глупав подход на Алегри развърза ръцете на Пеп Гуардиола, който обича отборите му да цъкат безпрепятствено топката по ширината на терена. Играчите на Байерн сякаш имаха срещу себе си тренировъчен спаринг, а не лидер на Серия А. Дори отбелязаха резонен гол в края на полувремето.

В началото на второто полувреме резултатът стана 2:0 за гостите. И тогава се получи чудото. Играчите на Юве сами взеха инциативата в свои ръце. И ролите на терена се размениха. Те започнаха да показват баварски суров характер на меката в защита команда на Гуардиола. Пеп и Байерн не очакваха този агресивен подход от страна на домакините. Юве вилнееше по целия терен,а трибуните се тресеха от възторг. За по-малко от петнайсет минути се стигна до 2:2 и се очакваше пълен велик обрат.

Не се получи,но Юве разкри слабите страни на Байерн,който по линия на тръгващия в Манчестър Сити Гуардиола е изгубил това, което му бе дал суровия Юп Хайнкес.

Получи се страхотен осминафинал. Не случайно виделият какво ли не Карл-Хайнц Румениге заяви,че това е един от най-хубавите мачове в историята на Шампионската лига.

Изходът от реванша на 16 март в Мюнхен остава напълно отворен. Въпросът е дали страхливият Алегри ще си вземе поука от своите смели футболисти? При агресивна тактика от страна на Юве, тимът на Гуардилоа съвсем няма да изглежда фаворит на реванша на "Алианц Арена".