Инж. Даниел Панов оглави НСОРБ

Мисия

24-02-2016, 12:07

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на община Велико Търново участва активно в работата на Управителния съвет

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов е избран за председател на Националното сдружение на общините в Република България, научи Общинско радио. Събранието на сдружението е двудневно и се провежда в София. В рамките на общинския мандат 2011 – 2015 кметът на община Велико Търново Даниел Панов беше сред най-активните членове на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, както и представител на Сдружението в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми „Регионално развитие“ 2007 – 2013 и „Региони в растеж“ 2014 – 2020. За четирите години г-н Панов взе участие в работата на множество заседания на двата Комитета за наблюдение, където активно отстоява позициите и предложенията на общините за ефективно управление на средствата по двете важни оперативни програми.

Кандидатурата на Даниел Панов бе подкрепена от негови колеги кметове, избрани по време на местния вот през миналата есен от листите на всички политически партии.

„Благодаря за гласуваното доверие. Имам куража да отстоявам всички каузи, чрез които ще направим градовете по-добри места за живеене. Целта ми като председател на УС съвет на НСОРБ е в края на мандата ми всяка община да бъде финансово независима”, обърна се към делегатите Даниел Панов. Великотърновският кмет каза още, че ще работи за подобряване на комуникацията между местната и централната власт.