Бургас приема европейско по ръгби

В шампионата ще участват 10 отбора

Бургас ще е европейски център на ръгбито! Добрата новина съобщи  президентът на родната федерация Атанас Зафиров. България спечели изключително престижното домакинство на Европейското първенство по ръгби 7 за мъже, което ще се проведе тази година. Както съобщихме още преди месеци, всички мачове от 1-ви до 3-ти юли ще се играят в Бургас.

В шампионата ще участват 10 отбора, които ще бъдат разделени в две групи. България е в група "В" заедно с отборите на Хърватия, Норвегия, Люксембург и Гърция. В група "А" са тимовете на Унгария, Швейцария, Босна , Словакия и Сърбия. Играе се по един мач, всеки срещу всеки в групата, първите два отбора от всяка отиват на полуфинал, като победителите играят финална среща за определяне на новия Европейски шампион по ръгби 7.

"Това е изключително признание за България и за мен в частност! Бургас притежава всичко необходимо, за да приеме състезатели, гости и фенове от цяла Европа в началото на лятото. Това е поредното доказателство, че нашата федерация работи професионално и колегите от Европа го виждат", коментира Зафировqm,пред Burgas24

Той разкри още, че с това България си гарантира пълен 4-годишен цикъл за европейските ръгби мачове. През 2018-а година страната ни ще приеме квалификациите за Световната купа, а през 2019-а година тук ще се проведат квалификациите за Олимпиадата.

"Всичко това ни дава основание да помислим за изграждането на една подходяща спортна база, предназначена за ръгби, отговаряща на всички стандарти. Мястото на тази база е в Бургас", категоричен е Зафиров.