В МС получиха писмо с куршум за премиера

Крими

23-02-2016, 06:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Борисов: Нито ми е за първи, нито за последен път

Премиерът Бойко Борисов е заплашен с убийство,  пише Труд”като се позовава на източници от службите. В Министерския съвет бил получен плик, в който имало куршум, снимка на министър-председателя и заплахи върху лист, налепен с изрезки от вестници. Писмото било анонимно, на него не бил отбелязан нито подателят, нито градът, от който се изпраща.
Веднага щом открили плика, гардовете от Национална служба „Охрана” известили специалните служби. Те започнали разследване и впрегнали голям ресурс от хората си, за да стигнат бързо до анонимния подател. По неофициална информация заплахите звучали сериозно и не можело да се говори, че става въпрос за шега на някой зевзек или че са дело на психично болен човек.
„До мен не е стигнала такава информация”, каза пред „Труд” главният секретар на МВР Георги Костов, вероятно в интерес на разследването. От ДАНС и НСО категорично отказаха коментар.
Заплашителното писмо срещу премиера идва само дни след като той заповяда да бъдат прекратени обществени поръчки за няколко милиарда лева. Той обеща също, че за една година България ще задмине Румъния по резултати в борбата с корупцията.
„Не се притеснявам. Нито ми е за първи, нито ми е за последен път. Защото като събереш близо 3 милиарда повече от контрабандистите - това са нарушени интереси в цигарите, алкохола, захарта, месата. Като спреш за 1,7 млрд. лв. поръчки... Няма да коментирам и ви призовавам да не обръщате внимание, защото не ми е приятно това да се коментира”, заяви вчера премиерът Бойко Борисов.
Заплахите досега: Поръчка за убийство с гранатомети
Премиерът Бойко Борисов досега е получавал десетки заплахи за живота си още от времето, когато бе главен секретар на МВР. Една от тях бе от сърбина Сретен Йосич, сочен за Балкански крал на дрогата. В средата на 90-те години чужденецът се подвизаваше в България и работеше с българската наркомафия. По искане на холандските власти Йосич бе задържан в София през 2002 г. и екстрадиран в страната на лалетата. Заради залавянето му у нас се появи информация, че Йосич е поръчал атентат с гранатомети срещу главсека на МВР Бойко Борисов. Данните били получени в тогавашната Национална разузнавателна служба от партньорска служба.
През ноември 2010 г. стана ясно, че имало заговор за ликвидирането на Борисов, а цената определена за живота му била 400 000 евро. Месеци по-рано в медиите се появиха информации, че 4 знакови фигури от подземния ни свят се събрали в Гърция, където обсъждали как да бъде отстранен премие­рът. През 2013 г. в края на първия си мандат Бойко Борисов обвини в парламента Ахмед Доган, че му готви атентат.