Гърция си взе последно сбогом с Пантелис Пантелидис (видео)

Последно сбогом си взеха в събота близки и фенове на гръцкия изпълнител Пантелис Пантелидис, чиято нелепа смърт разтърси Гърция, съобщава "Български новини".

Трупът на 32-годишният млад човек бе изложен за поклонение от 10,00 ч днес в храм на Свети Спиридон в кв. Неа Йония, след което в 14,00 ч. започна траурната церемония до последния му дом в гробищния парк в кв. Метаморфоси.

В петък вечер, трупа бе докаран в бял ковчег в родния му дом в кв. Неа Йония. Събралите се хора, дошли да го посрещнат, избухнаха в ръкопляскания, викове „Пандели, ще живееш вечно.“

Гръцкият шоубизнес е в шок. От четвъртък вечер затвориха нощните заведения в знак на траур. „Оставете ме, не ми говорете“, помоли гръцкия изпълнител Василис Карас. „Изгубих детето си, изгубих сина“, каза през сълзи той.

Джипът Mercedes-Benz ML63 AMG , който се превърна в ковчег за Пантелис, е бил закупен от автопарка на Андонис Ремос преди няколко дни за сумата от 50 000 евро.

На лобното място на бул. Вулягменис непрестанно прииждат хора, които оставят цветя и послания на 32-годишният любимец на гръцката публика. В шок са и двете момичета, които са били в колата на певеца. Едната от тях е подложена на операция, а другата вече е разпитана от полицията. „Не помня нищо освен, че непосредствено преди моста колата разви голяма скорост“, са думите на девойката, която и днес ще бъде посетена от разследващите в болницата, където се лекува.

Трагичният инцидент стана няколко часа преди премиерата на Пантелис в Teatro Music Hall, която бе насрочена за 19/02 заедно с Деспина Ванди и Костас Мартакис.

Непосредствено преди инцидента в болницата, където бе трупа на Пантелис се стекоха много негови колеги. Не липсваше и Антонис Ремос, с който са близки приятели.

Последната изява на Пантелис бе миналата събота, където се веселеше с приятели в заведението, където пеят Василис Карас и Йорго Мазонакис.