„Берое“ победи „Пирин“ – 3:1 в първия пролетен мач

Спорт

21-02-2016, 10:58

Снимка:

stzagora.net

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Трифон Иванов

„Берое“ победи с 3:1 „Пирин“ в първи мач след подновяването на първенството в „А“ група след зимната пауза, съобщи клубният сайт beroe.bg. Венцислав Василев изведе „Берое“ напред в резултата след центриране от статично положение с глава в 10-та минута. Гостите обаче се върнаха в мача в 24-та минута с попадение на новото им попълнение Даниел Младенов. Справедливостта възтържествува през втората част когато Неманя Милисавлевич вкара страхотен гол, за да затвърди отличното впечатление, което оставяше през целия мач и да върне заслуженият аванс на „зелените“. Исмаил Иса сложи точка на спора в 79-та минута на мача.

След като не получи жълтата си карта и нямаше възможност да бъде картотекиран за този мач Георги Сърмов остана извън групата за мача. Другото ново попълнение Бенджамил Морел бе на резервната скамейка. Благой Макенджиев стартира на вратата. Атанас Зехиров, Иво Иванов, Венцислав Василев и Веселин Пенев сформираха отбраната. Като дефанзивни халфове си партнираха Игор Джоман и Елиаш. В офанзивни позиции действаха Георги Андонов, Стивън Петков, Неманя Милисавлевич и Спас Делев.

Наджи Шенсой бе наситил халфовата линия с трима дефанзивни полузащитници. Като титуляри започнаха и новите попълнения на тима Даниел Генов и Даниел Младенов.

Паметта на починалият едва на 50-годишна възраст легендарен защитник на България Трифон Иванов бе почетена преди мача с минута мълчание. В третата минута на мача Трифон, който носеше фланелката с номер 3 в националния тим, също бе почетен от цялата публика на стадиона. Всички зрители станаха на крака, за да аплодират легендата, а чест отдадоха и всички футболисти и съдии на терена.

Следващата седмица, на 28 февруари, неделя, от 13:15 часа „Берое“ гостува на „Славия“ в София.