Продават търсачката Yahoo!

Свят

21-02-2016, 08:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Компанията има над 12 500 служители, а капиталът се оценява на над 45 милиарда долара

Търсачката Yahoo! официално се продава. Новината бе съобщена от шефката на компанията Мариса Майер, пише в. “Ню Йорк таймс”.
Търсим “стратегически алтернативи”, каза тя и добави, че интернет гигантът продава основния си бизнес - търсачката. Създаден е специален борд от директорите на различните отдели в компанията. Той ще събере и разгледа всички оферти, за да намери най-доброто решение за развитието на компанията. Интересното е, че от години се говори, че собствениците на Yahoo! искат да продадат фирмата, но за пръв път новината получи официално потвърждение.
Yahoo! е една от най-старите и известни интернет компании в света, основана през далечната 1994 г. До края на ХХ и началото на XXI век тя бе една от най-популярните търсачки, както и интернет портал. Компанията притежава едни от най-популярните и известни услуги в света, част от които са поща, търсачка за новини, информационен портал, платформите за снимки и анимирани изображения Flickr и Tumblr и др. Самият сайт www.yahoo.com пък е най-ползваната начална страница в света.
Yahoo! има над 12 500 служители, а капиталът се оценява на над 45 милиарда долара.