„Евровизия“ променя регламента си за по-голям съспенс

Тази година в Стокхолм ще участват рекордните 43 страни

Организаторите на "Евровизия" съобщиха за сериозни промени в правилата. Публикуваните на сайта на конкурса изменения, са най-значителните от 40 години насам и касаят гласуването.

Досега резултатът от зрителския вот и оценката на журито бяха представяни сборувано, като половината от резултата идваше от журито, а другата половина от оценката на зрителите.

От сега всичко ще бъде поотделно. Според новите правила на финалното шоу първо ще бъде обявявана оценката на журито (от 1 до 12) и след това резултатът от вота на зрителите с SMS, започвайки от последното място. Така победителят ще стане известен на самия финал. Организаторите смятат, че така интригата ще е до последната минута. Което понякога не се случваше при досегашната система на обявяване.

Следващата "Евровизия" е през май в Стокхолм. Страната става домакин след като нейният представител Монс Зелмерлев победи в предишния конкурс. През 2016 г. за пръв път в историята на "Евровизия" има 43 страни-частнички, което е рекорд. България също се завръща в надпреварата, наш представител ще бъде Поли Генова, която вече е с трайни „връзки“ в конкурса, след като бе водеща на детската „Евровизия“ в София миналата есен.