Поли Генова ще представя България на „Евровизия“ (видео)

Певицата се завръща в състезанието пет години след първото си явяване с „На инат“

Поли Генова е българският участник, който ще представи страната ни на "Евровизия 2016" в Стокхолм, съобщиха от БНТ.

Тя ще излезе за втори път на сцената на песенния конкурс, след като през 2011 г. участва с песента "На инат" в Дюселдорф.

"Поли Генова вече има широка международна популярност. Тя е известна сред феновете на "Евровизия" от години, а за блестящото ѝ представяне като водещ на "Детската Евровизия 2015", получи висока оценка.

В края на миналата година Поли Генова спечели наградата Eurostar Awards на интернет платформата "Ойко таймс".

Тези сериозни аргументи, са били взети предвид при избора ѝ да представи отново България на престижната сцена на „Евровизия", заяви делегираният продуцент "Специални проекти" в БНТ Йоана Левиева - Сойър.

Песента, с която Поли Генова ще представи България, в момента се подготвя.

Поради финансови ограничения, тази година обществената медия няма да организира национална селекция за избор на песен, пише в съобщението.

"На късен етап потвърдихме пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), че ще участваме в тазгодишното издание на "Евровизия".

Когато взехме това решение, вече беше факт добрата позиция на БНТ като домакин и организатор на "Детската Евровизия". Затова смятаме, че шансовете на Поли Генова са големи. Всички членове на EBU имат правото сами да преценят по какъв начин ще бъде избран изпълнителят и неговата песен", допълва още Йоана Левиева-Сойър.

61-вото издание на международния форум ще се проведе между 9 и 14 май 2016 г. в шведската столица.

Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена", за да изпеят своите песни пред над 200-милионна телевизионна аудитория.

Освен певческите си умения, Поли Генова показа още от талантите си в предаването "И аз го мога" по Нова ТВ.