Полицията отказа да охранява шоуто на Бионсе

Ченгетата в Тампа не искат да работят за концерта на поп дивата заради изпълнението й в паузата на "Супер Боул"

Шоуто на Бионсе в Реймънд Джеймс Стейдъм през април се очаква да бъде продаден напълно, но поне за момента там няма да има полиция, която да контролира тълпата, защото полицаите в Тампа отказват да подпишат съгласие да работят по време на събитието, съобщава Fox 13 .

Документите за събитието на 29 април са били подадени още когато билетите бяха пуснати на пазара, но засега остават без отговор, предполага се, че това е евентуално отмъщение за изпълнението на певицата по време на полувремето на "Супер Боул", което някои полицейски служители смятат, че е било анти-ченгеджийско.

Обикновено за специални събития, дежурните служители подписват участие защото получават допълнително заплащане, но изглежда никой не се интересува да работи, когато поп звездата ще гостува в града.

Според Стив Хагърти, говорител на полицията в Тампа, той не е сигурен дали липсата на желаещи служители е свързана с противоречивото изпълнение, и че отделът ще възложи на служителите, ако няма доброволци.

"Ще го възложим на персонала, защото носим отговорността да го направим, независимо от това колко противоречива е, може да се окаже артист или пък може да е политик", обясни Хагърти. "Това е след няколко месеца, така че все още имаме достатъчно време, за да запълним бройката."

Според полицейски служители, не е необичайно офицерите  да се плашат от работа на събития с участието на спорни артисти или политици, но отдела винаги осигурява нужните кадри.

По време на шоуто в паузата на "Супер Боул" във Вашингтон, членове на Националната асоциация на Шерифите" бойкотираха изпълнението на Бионсе като изключиха телевизорите си в знак на протест срещу нейната песен в защита на чернокожите от полицейското насилие "Formation", за която полицаите смятат, че е срещу прилагането на закона.