Борисов: В огледалото винаги съм виждал себе си

Политика

18-02-2016, 17:55

Снимка:

Facebook/Бойко Борисов

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, отсече премиерът в Брюксел

"В огледалото винаги съм виждал себе си". Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на кореспондент на bTV. "Амбициите ни са да направим България пример. Ще го направя", отсече премиерът. Ще бъдат спрени и други обществени поръчки, каза още Борисов при пристигането си на европейската среща на върха в Брюксел. По думите му още утре ще бъде стопирана поръчката за Зимния дворец.

"Нямам нужда да ме подкрепят, имах нужда да усетя себе си достатъчно силен, за да го свърша. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате – в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Нямам никаква зависимост и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това“, категоричен беше Борисов.

"Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят", каза още министър-председателят.

Ето и пълния отговор на Борисов на въпроса на bTV:

Въпрос от Десислава Минчева, bTV: Г-н Борисов, много станаха догадките кой какво вижда в огледалото. Моля ви, кажете, вие какво виждате в огледалото?

Бойко Борисов: По тази опорна точка не мога да говоря. В огледалото винаги съм виждал себе си. А когато си дадох сметка след Лондон, за което благодаря на това момче, че дори може да витае съмнение върху моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни. Трябва да ви кажа, че амбициите са ни да направим България пример. Ще го направя.