Андрий Шевченко се завръща при националите на Украйна

Ще бъде помощник на Михайло Фоменко

Легендарният Андрий Шевченко се завърна в националния отбор на Украйна. Бившият нападател влиза в треньорския щаб на тима като асистент на Михайло Фоменко. Той наследява на този пост друга легенда на украинския футбол – Александър Заваров.

Андрий Шевченко се завръща при националите на Украйна


39-годишният бивш футболист на Динамо (Киев), Милан и Челси имаше шанс да поеме националния отбор на Украйна през 2012 г. Тогава Шева, тъкмо приключил състезателната си кариера, отказа и заяви, че не се чувства подготвен за такава роля.

През миналата пролет Шевченко премина двумесечен курс на УЕФА за получаване на лиценз „Про“. След това носителят на „Златната топка“ за 2004 г. премина стаж при някои от водещите треньори в Европа.

„След близо четиригодишна ваканция аз се връщам в големия футбол, но този път като треньор. Работил съм с велики треньори като Валерий Лобановски, Карло Анчелоти и Жозе Моуриньо, така че имам сериозен опит. Треньорските курсове ми помогнаха да оформя своите идеи и да определя собствената си визия за футбола. Надявам се, че тя ще се окаже успешна“, коментира Шевченко при представянето си.

Украйна е в Група „С“ на Евро 2016 (10 юни – 10 юли 2016 г.), където са още световният шампион Германия, Полша и Северна Ирландия. Първият мач на украинците на европейското първенство във Франция е на 12 юни срещу Германия.