Емил Данчев: Подкрепям Министър Кралев, че системата на футбола трябва да се рестартира

Позицията на Бербатов е да завърши кариерата си в Европа

Мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев даде обширно интервю за предаването "Зона спорт". Импресариото разкри отношенията на българския нападател с Игор Тудор и добави, че Митко ще участва в юбилея на Стоичков, но не пожела да каже под каква роля. Данчев сподели, че Гриша Ганчев има реални намерения за ЦСКА и когато дойде времето, самият той ще ги обяви.

 

"Мисля, че Бербатов с това, което направи, сложи ново начало в журналистиката. Той зададе част от въпросите, които смята, че трябва да му бъдат зададени", започна Данчев.

 

"Конфликт с Тудор не бих казал, че има. Самият той е наясно, че е футболист, докато Игор е треньор. Димитър знае много добре как трябва да спазва правилата. На база на неговия опит обаче, той може да си позволи да му даде съвет. Той винаги казва това, което мисли. С и без Бербатов, в ПАОК очакванията на феновете винаги са големи. Инвестициите, които собственикът вкарва в клуба също са значими. Критиките към тима не опират до Бербатов, а до играта на целия отбор. Това е нормално".

 

Договорът му е до края на сезона. Не бих казал, че взима космическа заплата, но бих казал, че Бербатов е една стока, а всяка стока си има цена. Не мисля, че до този момент има съжаление както у него, така и у мен, че реши да подпише с ПАОК".

 

"Бяхме атакувани с оферти от Корея, Китай, САЩ, Австралия, но неговата позиция беше, а и до този момент е да завърши кариерата си в Европа. Бербатов може да се завърне на "Армията", ако му бъде направен бенефис като този на Стоичков. Не смятам, че може да завърши кариерата си като активен футболист в България. Той ще присъства на юбилея на Христо, но няма да споделя в каква роля. Рано е още да говорим къде ще продължи кариерата си. Това ще реши той".

 
"Бербатов е един социално ангажиран човек. За фондацията няма какво да говоря. Там резултатите са ясни. Нейната дейност дава своите реални резултати. По-бавно върви и проекта по реализиране на футболната академия. Марката "Бербатов" отваря много врати, но сме в България и марката "Бербатов" отваря и други чувства", разкри Данчев.

 

"Реалността за ЦСКА е ужасяваща. Напълно подкрепям министър Кралев, че системата на футбола трябва да се рестартира. В българския футбол се водят тежки битки и това рефлектира върху клубовете. Дано хората, които са се захванали с клуба да успеят. Ако няма марката "ЦСКА", дори държавата ще осиротее. Не е най-важно дали клубът ще се слее или обедини. Важно е да се запази автентичността на ЦСКА, а не под каква форма. Убеден съм, че Гриша Ганчев има своето виждане и реални намерения. Когато дойде времето, самият той ще обяви какво ще прави", завърши мениджърът на Бербатов.