Борисов: Не бих си позволил да има съмнения за сделки с държавни средства (видео)

"Винаги съм бил максимално открит и честен с хората и затова са ме избирали толкова пъти"

Бойко Борисов отмени търга за двата лота на магистрала “Хемус” заради съмнения, които витаели около победителите.

Търгът бе направен законно, но заради обществените съмнения около него реших да го отменя, разясни Бойко Борисов в следобедните часове от Прага.

Ето какво написа преди минути премиерът в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

 

"Върху процедурата за избор на изпълнители за строителството на Лот 1 и Лот 2 на АМ „Хемус” витаеха съмнения, че не е такава, каквато трябва да бъде. Тя е извършена законосъобразно, но когато в общественото пространство има съмнение за сделка, която е около 800 млн. лева държавни пари, никога не бих си позволил да останат каквито и да било подозрения, че нещо неправилно сме извършили. Затова разпоредих да се преустанови и веднага да се проведе нов търг, който да бъде направен пред очите на всички медии, за да може бързо да почнем двата лота и да ги завършим така, както сме обещали на хората във Варна. Аз не се интересувам и никога не забранявам на когото и да било да участва. Винаги съм бил максимално открит и честен с хората и затова са ме избирали толкова пъти. Щом витаят подобни съмнения за подобни поръчки, съм убеден, че когато кандидатите се явят на нов конкурс и медиите са там, и всеки гледа от А до Я какво се предлага, тогава ще завършим тази процедура спокойно. По отношение на КТБ финансовият министър е изпратил писмо до компанията, която разследва всичко, случило се в банката. В момента, в който ни върнат отговор, че са съгласни, информацията им ще бъде публично оповестена и пратена на главния прокурор."


 

Върху процедурата за избор на изпълнители за строителството на Лот 1 и Лот 2 на АМ „Хемус” витаеха съмнения, че не е так...

Публикувахте от Boyko Borissov в 15 февруари 2016 г.