Всички сме за Лестър

"Лисиците" имат шанс да пречупят закостенелите традиции на шампионата на Англия

"Всички сме за Лестър". Това не е нито лознуг,нито пожелание. Просто феновете на футбола искат да има нов и неочакван шампион във Висшата лига.

Е, ясно е, че привържениците на Арсенал, Тотнъм и Манчестър Сити няма как, с оглед на временното класиране, да искат "лисиците" да станат шампиони. А не някои измежду техните любимци.

Но със сигурност тези,които държат открай време на Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси или други тимове без съмнение искат нещо ново. След като "червените дяволи","червените" и "сините" не могат очевидно да станат първи, тогава защо това да не е Лестър.

Имената на Варди, Марез и Канте биваха научавани от широката публика, колкото повече Лестър правеше чудеса в първенството. На вратата е "бащичко". Каспер Шмайхел е досущ като татко си Петер. И снажна фигура и уверена усмивка и когато трябва да покаже строгост и да се скара на защитниците пред него.


Дали не е дошъл моментът Клаудио Раниери да направи подвиг с Лестър. И с това да изтрие малкото което му липсваше в утвърдени тимове като Челси, Валенсия и Монако.

Ако Симпсън срещу Арсенал не бе оставил по-наивен начин съотборниците си да бъдат десет души, и ако Марчин Василевски не бе направил ненужния фаул в края на продължението... Може би Лестър щеше да е спечелил и на терена на Арсенал, или поне щеше да е завършжил наравно. А не да загуби с 1:2.

Но в крайна сметка "лисиците" водят с две точки пред Арсенал и пред неговия вечен съперник Тотнъм, който успя да спечели с 2:1 като гост на Манчестър Сити.

В оставащите 12 кръга до края Лестър трябва да покаже зрялост. Отборът ще играе в оставащите срещи на шампионата с отбори, които не са от така наречените претенциозни. Но във Висшата лига понякога така наречените "дребни камъчета" обръщат колата. А и да не забравяме, че до миналата година Лестър бе едно голямо дребно камъче ,което се бореше за оставане в групата. И сега хората на Раниери трябва да покажат, че вече имат увереност да спечелят титлата. Защото битката за първото място се печели най-вече срещу по-малките отбори. Раниери,като италианец, много добер знае това от Серия А.

На Арсенал предстоят мачове с Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Въпросът е дали Лестър ще издържи. И тук нещата не опират до фантастичната игра, която показава отбора в отминалите 26 кръга. Нещата вече са на психологическа основа. Лестър навлезе във фазата ,в която трябва да спечели битката за шампионската титла с психология. Защото другото отборът го има. Себераздаване, страхотни атаки, които водят до решаващи голове. "Лисиците" имат шанс да пречупят закостенелине традиции в първенството на Англия и изобщо във Висшата лига.

И публика,оказва се не само на Лестър, която иска да станат шампиони...