Андрей Новаков със събитие по „Еразъм+“ и „Еразъм за млади предприемачи“

Форматът ще се състои на 22-ри февруари от 17:00 часа

„Еразъм“ е като втори университет и първо работно място за много млади хора в ЕС. Моята цел е все повече млади хора в България да казват това, да имаме повече кандидати и успеваемост в мобилността“. Това заяви Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, по повод предстоящото събитие „Мобилен ли си? Не, глобален! Бизнесът е глобален, скоро и ?разъм“, което цели да даде информация за възможностите по програмите за мобилност и да подобри тяхната работа в България. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Форматът ще се състои на 22-ри февруари от 17:00 часа в партньорство с Информационното бюро на Европейския парламент за България, в Дома на Европа на ул. „Георги С. Раковски“ 124, София. Регистрацията е онлайн на www.andreynovakov.eu

Стремежът е да се съберат на едно място представители на Европейската комисия, българските посреднически организации за „Еразъм+“ и „Еразъм за млади предприемачи“, представители на университети, както и участници по програмите. Сред основните идеи, предвидени за представяне, е инициативата на Новаков за превръщането на „Еразъм за млади предприемачи“ в глобална програма, включваща и държави извън ЕС.