Тодор Неделев ще е на линия за пловдивското дерби

Травмата не е сериозна

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Костов съобщи, че травмата на Тодор Неделев не е сериозна и той ще бъде на линия за пловдивското дерби. „Канарчетата“ приемат Локомотив при подновяването на "А" група - на 20 февруари от 13:00 часа.

Костов сподели, че до голяма степен е наясно с титулярния си състав за дербито.

„Не мога да бъда напълно доволен от постигнатото като обем на работа на лагера в Турция. Понаруши се балансът, понеже се разболяха доста футболисти. Промениха се някои от тренировките и това даде отражение върху цялостната подготовка. Като цяло обаче съм доволен, защото всички футболисти са здрави. Мисля, че направихме нелоша подготовка, работихме предимно за сила и тактика. Доволен съм с изключение на резултатите, които постигнахме в контролите. Не искам да изяснявам причини, има такива за лошите резултати“, коментира Костов пред "Гонг".

"Имаше моменти на колебания в някои от футболистите, особено в младите, тъй като натоварванията за тях бяха малко по-тежки. Общо съм доволен, че всеки от тях прояви професионализъм и бяха доста концентрирани в работата, която вършихме тук“, каза треньорът на Ботев.

„Не вярвам Тодор Неделев да пропусне дербито срещу Локомотив. Разговарях с доктора, мисля, че не е толкова сложна контузията. Има причини, поради които той не е в най-добра кондиция - сами знаете, че е отсъствал доста, няма и игрова практика. Малко се понатовари изведнъж, също беше един от заболелите. Силите го напуснаха в момента, когато трябваше да се чувства доста добре. Тошко е млад футболист, мисля, че бързо ще се възстанови. Той умее да играе футбол, сега трябва да следим за неговото здраве“, добави Николай Костов.