Скандал в ефир! Хекимян не е чел "Робинзон Крузо" (видео)

Филип Цанов: Хекимян профанизира сериозен разговор за планинския туризъм. Това е поредното режисирано предаване в полза на Зелените

Сандал нажежи тази сутрин страстите в студиото на bTV. 

За разговор по повод вчерашния саботаж на кръглата маса за планински туризъм, организирина от Министерството на туризма, в студиото бяха поканени Любомир Костадинов - юрист във WWF-България (един от групата на "Зелените", саботирала вчерашната среща) и Филип Цанов - председател на сдружение “Природата за хората и регионите” и участник в кръглата маса.

В  открита телефонна линия в разговора се включи и Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката.

Водещият Антон Хекимян нееднократно задаваше въпроси защо е свалена каската и защо са взели таблета на Любомир, въпреки че днес е дошъл в студиото с него. Таблетът, с лепенка на WWF, се предаваше от ръка на ръка между Костадинов и Хекимян по време на целия разговор, неотлъчно следван от камерата.

Вместо да се обсъжда темата за планиския туризъм и икономиката на планинските региони, разговорът в студиото се превърна в размяна на реплики кой какво е направил на вчерашната среща.

"Какъв е големият проблем?", попита Хекимян.

“Темата за планините е сериозна и човек трябва да е подготвен, за да я дискутира.  Големият проблем е, че това е последен път, в който влизам в студио с водещ, който даже не е чел и “Робинзон Крузо”. Това е големият проблем. Че една тема, която е доста сериозна и мащабна, и касае житието и битието на 500-600 хиляди българи от планинските региони, вие я профанизирате. Ние отидохме на кръглата маса със съвсем ясната нагласа да дискутираме сериозно проблемите на планинския туризъм.”

“На вас не ви отива сериозно, като на възрастен човек, на колко години сте вие?”, опита се да отклони темата водещия.

“На 58 години съм. Чел съм “Робинзон Крузо”, чел съм “Винету” и “Синовете на Великата мечка”, всичко съм чел, каквото трябва да чета. Отидохме нормално да разговаряме с всички. Но тази профанщина, кояго се случва тук, в студиото на bTV, е обидна за вас, не за мен”, отговори Филип Цанов.

“Вие сам показвате с действията си кое е обидно”,  репликира водещият.

“Кои са действията? Искахме да водим нормален дебат. Провалиха всичко. Това се опитват да направят и сега. Но те не са виновни. Те си изкарват някакви пари и не малко пари. Гледат червеногуши гъски, лешояди, лалугери. Някакви милиони вървят. Никак не са малко парите, които се изкарват. Не случайно Любомир Костадинов показва в ефир книга на WWF.  С този профански разговор, аз бях до тук”, заключи Цанов и напусна студиото.

Хекимян, невярващ на случващото се, повтори няколко пъти след Цанов “Нека да ви видим как излизате от студиото. Само оставете микрофона, че явно имате навик да вземате някакви неща…”

Това, което каза Цанов за вас, не бе правилно, определи ситуацията Владимир Каролев.

Любомир Костадинов заяви, че такива протести имало навсякъде. „Попречихме за няколко минути, това не е драма. Дойде охраната, помолиха ни, напуснахме. Но поведението на кмета  (б.ред. Георги Икономов) е малко ориенталско", тенденциозно вметна Костадинов, според когото проблем е била невъздържаната реакция на опонентите им.

„Юристът лъже, не съм го пипнал за ръкава, има видео. Преди малко излъгахте, че са ви обиждали министрите. Това беше едно партийно мероприятие. Има едно момче, Андрей Ковачев – кандидат кмет за София на "Зелените". Може да попитате който си искате хижар, ходи ли Каролев по планините и чисти ли, и тези дали ходят. Това е една група, която събира пари от псевдозелени проекти и не иска да се развива ски туризмът в Банско", заключи Владимир Каролев.

 

Видеото вижте тук.