Стоичков мисли да покани Моуриньо и Гуардиола за шоуто през май

От България е повече от ясно,че ще бъде Димитър Пенев

Христо Стоичков обмисля да покани Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола на грандиозното шоу, което ще се състои на 20 май на Националния стадион „Васил Левски”. Идеята на Ицо е двама световноизвестни треньори да присъстват на голямото събитие. Първи вариант за Камата е бил Йохан Кройф. Холандецът обаче в момента се бори с най-коварното заболяване – рак на белите дробове.

„Кройф продължава да е вариант, но не първи, а резервен. Ако дотогава състоянието му се подобри и ако лекарите разрешат, той ще дойде в София. Но шансовете са минимални. Ицо планира тези дни да се свърже с Моуриньо и с Гуардиола, за да ги покани. Засега обаче не е ясно дали те ще потвърдят. Що се отнася до българските треньори – там няма и грам колебание за присъствието на Димитър Пенев”, заявиха пред БЛИЦ СПОРТ от обкръжението на Камата.

Моуриньо в момента е свободен и най-вероятно ще остане такъв до края на сезона. Кото няма да му попречи да уважи тържеството на Стоичков.

Гуардиола има ангажименти към Байерн до края на сезона, а после поема Манчестър Сити. Първенството в Бундеслигата приключва на 14 май, но ако баварците се класират за финала на Шампионската лига (28 май в Милано), тогава Пеп няма как да пътува до България.