Бербатов искан в САЩ от Форт Лодърдейл Страйкърс

Спорт

10-02-2016, 11:49

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Английски тим се интересува от Бербатов

Бербо играч на мача за ПАОК срещу Верия

Гуоан и Гуангжоу от Китай също кандидати да го вземат

Нов слух за трансфер на Димитър Бербатов в САЩ се появи. Спекулацията беше предизвикана от изявлението на спортния директор на Форт Лодърдейл Страйкърс Луис Кукати. Той заяви, че в понеделник тимът от Северноамериканската сокър лига (NASL), второто ниво на американската футболна пирамида, ще представи изключително звездно попълнение.

Кукати даде и жокер: „През миналия сезон е участвал на осминафиналите на Шампионската лига, където е играл в мачовете срещу финалиста от турнира“.

Изявлението на Луис Кукати означава, че той намеква за бивш футболист на Монако, тъй като „монегаските“ отпаднаха на осминафиналите от Ювентус. „Старата госпожа“ отстъпи на финала на Барселона.

Според информациите намекът на спортния директор на Форт Лодърдейл Страйкърс насочва вниманието към двама играчи – българският нападател Димитър Бербатов и бразилското крило Матуес Карвальо.

Бербо в момента е собственост на ПАОК, но не играе редовно. Според информациите той в конфликт с треньора Игор Тудор и не е щастлив от положението си в солунския тим. Матуес Карвальо игра за Монако под наем през миналия сезон, а в момента е свободен агент. Той не успя да си намери отбор преди затварянето на трансферния прозорец по-големите първенства заради бюрократични проблеми.

Форт Лодърдейл Страйкърс е основан през 2006 г. Той е наследник на известния тим със същото име от края на 70-те и началото на 80-те години на ХХ век. Екипът на стария клуб са носили футболни легенди като Джордж Бест, Герд Мюлер, Гордън Бенкс и Теофило Кубиляс.

Междувременно британският таблод „Сън“ обяви, че интерес към Димитър Бербатов има и от страна на китайски отбори. Първоначално Гуоан и Гуангжоу се били насочили към Вилфрид Бони от Манчестър Сити, който обаче отказал да играе в Китай. Затова двата клуба се ориентирали към други опции. Според „Сън“ това са Димитър Бербатов от ПАОК и Един Джеко от Рома. Преди дни имаше информация, че Гуоан се интересува и от Валери Божинов.