Президент и вицепрезидент влизат и си отиват като екип

Не трябва да разсъждаваме за интересите на другите държави, а да мислим върху стабилна доктрина на България

"Президентът и вицепрезидентът са екип още от предизборната кампания. Те влизат и си отиват като екип. Ние вървим в една посока, а именно тази, която ни чертае Конституцията. Никой няма право да сменя посоката, която чертае българската конституция", заяви Маргарита Попова пред bTV, попитана дали може да се кандидатира самостоятелно и отделно от президента Росен Плевнелиев.  

"Имаше моменти, когато от нашата институция излязоха неподходящи думи. Не бива ние да казваме кой и кога трябва да си подава оставка. Аз ще помагам до края на нашия мандат все повече хора да припознават президентската институция като институцията на българските граждани", добави тя.

"Христо Иванов беше министър с много амбиции, но без покритие". Така отговори Попова, помолена да коментира експравосъдния министър, който подаде оставка. Според нея, Иванов не познавал технологията на работа на съдебната система. На въпрос дали неговата наследничка на поста Екатерина Захариева познава тази технология, Попова заяви, че й препоръчва да намери работеща формула за важните законодателни промени.

„Надявам се, че всички, задаващи се политически проекти на хоризонта, ще работят в името на националната ни сигурност. Не трябва да разсъждаваме за интересите на другите държави, а да мислим върху стабилна доктрина на България, където да е разписано кой е националният ни интерес“, смята Попова.

„Има политическа сила, която в момента подкрепя управляващите, която в своята програма е извела въпроса за битовата престъпност. Истината е, че хората имат основания да са недоволни“, така вицепрезидентът коментира зачестилите убийства, палежи и грабежи.