Вежди Рашидов: Слави прогони децата ми от България

Мнозина общественици, творци и журналисти са възмутени, че шоуменът с мутренско поведение се представя като борец за народни правдини

Поръчковите подигравки от тв ефира на Слави Трифонов, злобата и мутренското поведение на шоумена на оглавявания от забегналия ексбанкер Цветан Василев кръг „Хидра“ са прогонили децата на културния министър Вежди Рашидов от България. Това разказа самият Рашидов, който е категоричен, че тв клоунът не може да бъде коректив.

„Внучетата ми отиваха разплакани на училище, а преди това той ме играе по най-долния начин, при положение че животът ми е минал по прозрачен начин, за разлика от неговия. Аз го знам от малък. Неговият живот мина пред моите очи и той е много тъжен още от времето на Илия Павлов до днес.

Аз бях общински съветник по времето, в което той ходеше в "Софийски имоти". Той не е забравил това. Спомням си как прогони децата ми. Една вечер синът ми дойде при мен и ми каза: "Баща ми, не може всяка вечер децата ми да идват разплакани от училище, защото той те играе като дебил и алкохолик, те те обичат. Децата ми плачат, не мога повече да търпя това. Слави никога няма да го разбере това, той е за съдене". Децата ми напуснаха държавата заради Слави. Това е истината! Той няма да разбере мъката на децата ми, това, неговото, не е политическа сатира - това е омраза от екрана, изрази в интервю за ПИК Рашидов възмущението си от Трифонов, който е основна фигура в плана на Хидрата за подмяна на основните играчи на политическата сцена. Той даде премиер и с други потърпевши от злобата на бившия кукувец. Министърът се спря на метаморфозата, която медийният шут претърпя по отношение на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като той попари безграничните му политически и бизнес мераци. Не аз съм ходил в общината да люпя семки с Борисов, когото той намрази за една детска площадка. Не аз съм държал в тъмното шлифера на Борисов в общината. Това беше той. Не е Слави човекът, който ще ми преподава морал. Първо нека да види своя морал. Аз съм възрастен човек, на 65 години, вече болен... Въобще не ми пука от това, което ще кажа, защото истината е много по-различна от тази, която той представя от екрана. Аз имам творческа биография, не съм си намерил живота на улицата. И не съм от Учиндол, не раздавам ферарита по шоутата. И не ходя с кортежи от по 5 джипа, подчерта Рашидов, който е поредният общественик, изразил възмущението си, че внеслият преди броени дни подписка за референдум шоумен с мутренско поведение се представя като борец за народни правдини и говори за морал в политиката.