Красен Кралев: Стартовете от европейската купа популяризират зимните спортове сред децата

„Домакинството на четири старта от Европейските купи е възможно благодарение на държавата“, каза председателят на БФ Ски Цеко Минев

„Стартовете от европейската купа по ски алпийски дисциплини са не само огромна реклама за България, но и присъствието на звезди от най-високо ниво популяризира зимните спортове сред децата“, каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев на откриването на европейската купа за жени в Пампорово. „Министерството на младежта и спорта отдели близо 30% от бюджета си за домакинства за 2016 г. за 4-те старта в Пампорово и Боровец. Това е целенасочена и последователна политика. БФ Ски може да разчита и занапред на нашата подкрепа“, добави министър Кралев.
Той подчерта отново, че инфраструктурата за развитие на зимни спортове в България е недостатъчна. Според него трябва да се намери общ език между представителите на зимните курорти и екозащитниците, за да не се спъват инвестициите в белите спортове в България. „Започва българската седмица в алпийските ски. За нас е важно България да е позната като дестинация не само на туристите, но и на професионалните скиори“, каза още Кралев.
„Домакинството на четири старта от Европейските купи е възможно благодарение на държавата“, каза председателят на БФ Ски Цеко Минев. „Благодаря още веднъж на министър Кралев. Смолянският регион е с традиции в зимните спортове и е много важно малките деца от клубовете да се доскоснат до големия спорт, защото само така тази тръпка ще остане в тях и ще се развие“, добави той.
„Пампорово“ АД е организирало безплатен превоз за ученици от Смолян и Чепеларе, за да могат да наблюдават стартовете от европейската купа, които ще се проведат в курорта на 9 и 10 февруари, каза изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков. Тази година БФ Ски домакинства за 10-та година на европейски купи по ски алпийски дисциплини, се похвали  зам.-председателят на федерацията Георги Бобев. България е на картата на големите ски, доказва се като изключително успешен и надежден партньор на Световната ски федерация, потвърди той. В стартовете в Пампорово ще участват над 70 състезателки от 20 държави, а условията за провеждането им са отлични, казаха организаторите на състезанието.
На официалното откриване присъстваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, собственикът на “Пампорово“ АД Цветелина Бориславова и областният управител на Смолян Недялко Славов.