Премръзналите мигранти се възстановяват

Починалите жени са на видима възраст 16 и 30 години

Стабилно е състоянието на 15-те премръзнали мигранти, които миналата нощ бяха транспортирани в бургаската болница от околностите на Малко Търново. Това съобщава изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев.

11 от имигрантите са деца, а останалите четирима – възрастни, те са били с различни степени на измръзване. поясняват от болницата.

Припомняме, група от 19 нелегални имигранти бе открита в Странджа. Те били премръзнали. Въпреки усилията на граничните полицаи, две от мигрантките са починали. Едната е на видима възраст около 16 години, а другата - на около 30. Телата на двете починали жени са в „Съдебна медицина”.

Веднага след като пациентите са приети в болницата, е сформиран екип от реаниматори, хирурзи и детски лекари, които са ги прегледали.

Четири от децата са хоспитализирани в Отделението по обща хирургия, шест са настанени в Детско терапевтично отделение и едно в Отделението по гастроентерология. Състоянието на всички е стабилно. Едно от тях е с по-тежка степен на измръзване, но то вече е по-добре, пояснят медиците. Увреждания по краката на детето няма.

Д-р Георги Матев обяснява, че в 2.00 часа през нощта в болницата са транспортирани мъж и жена, които са намерени по-късно. Те са били в критично състояние заради хипотермията. Приети са в реанимация в кома. Състоянието им вече е стабилизирано и са контактни.

Д-р Матев посочи, че мъжът и жената ще останат още няколко дни в болницата. По всяка вероятност децата ще бъдат изписани утре и ще бъдат настанени в социално заведение.