Звезда от „Приятели“ е новият водещ на „Top Gear“

Американец заема мястото на Джеръми Кларксън

Любимецът на милиони Мат Лебланк изгрява в тв ефира с ново амплоа. Феновете вече няма да го виждатсамо в обичайния му образ от екрана - на симпатичния безгрижен флиртаджия от „Приятели“.

Американецът ще води култовото автомобилно тв шоу „Top Gear” заедно с британския комик Крис Еванс. Мат Лебланк ще е първият водещ, който не е британец в почти 40-годишната история на предаването на Би Би Си.

Изборът не е изненада за феновете на предаването, тъй като Лебланк беше чест гост на бившия водещ, припомни Нова тв.

Мястото на стола на водещия се освободи през март миналата година, когато Джереми Кларксън беше изгонен след грандиозен скандал.

На 10 март Би Би Си обяви, че предаването е временно свалено от ефир заради неразбирателствата между него и един от продуцентите. Сблъсъкът започнал, защото водещият не получил топла вечеря след дълъг снимачен ден.

Медията започна свое разследване на инцидента, което е показало, че Кларксън е обиждал колегата си в продължение на 20 минути, след което е започнал да го удря.

За Мат Лебланк това е голяма крачка в кариерата, тъй като през последните години „Top Gear” отчита близо 350 милиона зрители по целия свят и около 8 милиона зрители във Великобритания.