Разпределят19.5 млн. лв за иновации на нови компании

Портфейл

06-02-2016, 08:35

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

До 391 166 лв. могат да получат стартиращи предприятия по ОП "Конкурентоспособност"

От 50 000 до 391 166 лв. за разработване на иновации могат да получат стартиращи предприятия. Финансирането е по оперативна програма „Конкурентоспособност“. Схемата е отворена за кандидатстване. Общият й бюджет е 19,5 млн. лв. Кандидатите трябва да са регистрирани в Търговския регистър след 1 януари 2014 г. и да имат по-малко от три приключени финансови години.
Ще се финансират проекти, които внедряват стока или услуга, която е нова или значително подобрена по отношение на нейните свойства или начини на ползване. Евросубсидия ще се отпуска и на инициативи за внедряване на нов или значително подобрен начин на производство или доставка на продукта. Предложенията трябва да са в сферата на информационните и комуникационните технологии, мехатрониката, индустрията за здравословен живот, биотехнологиите и новите технологии в креативните и рекреативните индустрии.
Проектите се подават до 5 май само по електронен път. За инициативи, които целят незначителни подобрения, рутинни модернизации и увеличаване на производствения капацитет чрез добавяне на производствени линии, няма да се отпуска евросубсидия.