ПСЖ може да излезе без Верати срещу Челси в Париж

Евентуалната липса на италианеца ще бъде проблем

ПСЖ бие наред във Френската Лига, както и за Купите на страната. Но катарските собственици имат една мечта. И тя е отборът да стигне тази година поне до полуфинал в Шампионската лига. А Анхел Ди Мария наскоро заяви, че иска дори да играе финал с парижани в най-престижния клубен турнир.


На 16 февруари ПСЖ посреща на "Парк де Пренс" стария познайник Челси. В едно от изданията на Шампионската лига парижани отпаднаха,в другото се класираха. Сега идва третото издание.

Лоран Блан и неговите футболисти са наясно,че двата осминафинала с челси няма да са никак лесни, както мачовете във Френската лига 1.

На всичко отгоре стара контузия на любимеца на "Парк де Пренс" Марко Верати се е обадила отново. Има вариант Марко да не играе в първата среща с лондончани.

И това ще се отрази на ПСЖ. Челси обича да оставя топката на съперника и да играе затворено и на контри. От една страна това е добре дошло за ПСЖ защото пък техните футболисти обичат да разиграват комбинации с топката. Но липсата на Верати в средата на терена, който може да гради комбинации може да доведе до трудности в състава на Лоран Блан.
В известен смисъл Анхел Ди Мария, вместо по някои от фланговете, може да заеме мястото в средата на терена и да се справи успешно. И все пак би било по-добре на терена да са и Верати и Анхел Ди Мария.

Любопитно ще бъде до самият мач с Челси какви варианти на състава ще измисли Лоран Блан. Дали ще даде почивка на Верати? Дали ще порбва Ди Мария в средата на терена?

Докато минават двубоите за първенство и за Купите на Франция в отбора на ПСЖ ще се опитат да се справят с проблема около Верати...