Петима тежко ранени при катастрофа на наш автобус край Крива паланка (обновена)

Крими

03-02-2016, 10:48

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

В него са пътували учители от Финансово-стопанската гимназия в София

Български автобус с учители се е обърнал край Крива паланка, 5-ма души се тежко ранени, други 21 души са с по-леки наранявания. В автобуса са пътували общо 43 души. Инцидентът е станал късно снощи при село Ранковце до Крива паланка, предаде БНР. С автобуса са пътували учители от Финансово-стопанската гимназия в София, които са се прибирали от семинар в Македония. По първоначална информация автобусът е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Всички пострадали са вън от опасност и са преместени в болницата в Крива Паланка. Инцидентът е станал около 22:00 часа снощи местно време (23:00 часа българско време). По-рано днес от пресцентъра на МВнР също съобщиха, че няма опасност за живота на пострадалите. Консулът бил на мястото на произшествието от снощи, за да окаже необходимата подкрепа. Екипи на спешен център в Кюстендил също са мобилизирани и са в готовност да окажат помощ на пострадалите при катастрофата.


Петимата българи, пострадали по-тежко при пътния инцидент, ще останат за лечение в местната болница, съобщи за Дарик кметът на града Арсенчо Алексовски. Останалите пътници ще се върнат още днес в България, като вече е изпратен автобус, който да ги прибере. "Пътувайки към София, след като имахме проблем с първия автобус, дойде втори автобус, който да ни вземе. Малко преди границата автобусът излезе от пътя и се преобърна в долината. За щастие едно дърво беше нашият спасител и Господ ни запази. Някои от колегите са с по-тежки травми, но като цяло всички са контактни", расказа пред Дарик Венцислав Гълъбов, пътник от автобуса.


Директорът на гимназията Иван Арсов съобщи още подробности пред БНР: "За щастие болшинството от колегите, които бяха в групата на посещение в една икономическа гимназия в Охрид, се чувстват добре. 10 души имат по-сериозни натъртвания и размествания, главно на раменните стави. Трима са гипсирани в тамошната болница. Очаквам ги да си пристигнат след два, три часа в София. Разговарям непрекъснато с колегата помощник-директор, който ме информира в среднощните часове за инцидента. Доколкото ме информира господин Венцислав Гълъбов няма да остава никой в тамошната болница, а ще има линейки от кюстендилската болница, които ще превозат по тежките случаи. Една колежка има наранявания на гръбначния стълб, но подробности не знаем, защото само по телефона се чувам и ги очаквам тук в София. Когато пристигнат ще има подробности за всеки поотделно", каза Иван Арсов - директор на Софийската финансово-стопанска гимназия.


От фирмата превозвач са изпратили друг автобус, за да прибере пътниците в България, съобщи пред "Хоризонт" собственикът на "Мегатранс 2009". Инспектори от Автомобилната администрация вече са започнали проверка.